Suchá vína
V této kategorii najdete vína z Pálavy s nejnižším obsahem zbytkového cukru. Patří sem vína s obsahem zbytkového cukru do 4 gramů na litr, případně až 9 gramů s maximálním rozdílem 2 gramy mezi zbytkovým cukrem a obsahem kyselin na litr.
Burbunda = cuvée, které vzniklo spojením odrůd Chardonnay a Pinot Blanc. Jedná se o suché bílé velmi komplexní víno vhodné pro konzumaci ihned nebo k založení archivu.
Ve vůni je nádech vanilky, medu zakončené ovocným kořením. V chuti je víno plné s jemným koření, medový pod text doplněné tropickým ovocem.
Vůně je ovocná kořenitá. Meruňka se výrazně prolíná do chuti zakončené minerálními tóny s příjemnou kyselinou.
Vůně je plná a připomíná žvýkačku Pedro. Na patře se prolínají chlebovinka a chutě letního ovoce. Chuť je zakončená svěží kyselinou.
Ryzlink Vlašský přináší prvotní vůni rozkvetlé louky z pod Pálaví, následovanou chutí tropického ovoce a příjemnou kyselinkou.